Illustration

Авансова оплата в експорті

Коротка характеристика авансової оплати
Застосовність: рекомендується для використання в торгових відносинах з високим ризиком на експортних ринках, а також підходить для невеликих експортних операцій.
Ризики: експортер практично не піддається ризику, оскільки всі ризики майже повністю лягають на імпортера.
Переваги:– Оплата перед відправкою.– Усуває ризик неплатежу.

Недоліки:
– Ймовірний перехід клієнтів до конкурентів через пропозицію комфортніших умов оплати.
– Відсутність додаткових доходів від здійснених фінансових операцій імпортером.

Використовуючи метод передоплати, експортер може виключити кредитний ризик або ризик неплатежу, оскільки платіж буде отриманий до переходу права власності на товари. Банківські перекази та кредитні картки є найбільш часто використовуваними варіантами передоплати, доступними для експортерів. З розвитком Інтернету послуги умовного депонування (ескроу) стають ще одним варіантом передоплати для невеликих експортних операцій.

Головною метою ескроу (з англ. escrow – умовне депонування) є забезпечення прозорості та добросовісності реалізації угоди. Особливістю ескроу є відповідальність ескроу-агента перед усіма учасниками угоди одразу. Відповідно, ескроу є гарантією безпеки угоди для всіх її сторін.

Однак вимога передоплати – найменш привабливий варіант для покупця. В результаті цей метод часто не є конкурентоспроможним варіантом для експортера, особливо коли у покупця є вибір серед інших постачальників. Крім того, іноземних покупців часто турбує те, що товар може не бути відправлений, якщо оплата проводиться заздалегідь.

Ключові моменти:
– Потрібна повна або значна часткова оплата, зазвичай за допомогою кредитної картки, банківського переказу, умовного депонування, до передачі права власності на товари.
– Передоплата, особливо банківський переказ, є найбільш безпечним і найменш ризикованим методом міжнародної торгівлі для експортерів і, отже, найменш безпечним і непривабливим методом для імпортерів. Отже, необхідно враховувати як кредитний ризик, так і конкурентне середовище.
– Експортери можуть обрати кредитні карти в якості життєздатного варіанту внесення передоплати готівкою, особливо для невеликих операцій зі споживчими товарами.
– Експортери можуть також вибрати послуги умовного депонування в якості взаємовигідного варіанту передоплати готівкою для невеликих операцій з імпортерами, які вимагають гарантії того, що товари будуть відправлені в обмін на передоплату.
– Наполягання на передоплаті може, в кінцевому підсумку, привести до того, що експортери втратять клієнтів на користь конкурентів, які готові запропонувати більш вигідні умови оплати іноземним покупцям.
– Кредитоспроможності іноземні покупці, які вважають за необхідне застрахувати кошти від ризиків втрати, можуть вважати передоплату готівкою неприйнятною і просто відмовитися від угоди.

Зверніться до Explore Export Agency для вибору найприйнятнішого для вашої компанії та вашого клієнта способу здійснення міжнародних розрахунків!

Залишилися питання? Задайте їх нам. Ми швидко відповімо

Дякуємо!

Ми зв'яжемося з вами найближчим часом

Can't send form.

Please try again later.